Emma, 28: ”Nu känner jag mig bekväm i min egen kropp”

Redan som 12-åring började Emmas kroppskomplex växa fram – hon tyckte att underkroppen kändes större än överkroppen och brukade skämta om att gud måste ha satt ihop henne med reservdelar.
Tio år senare förstorade hon brösten hos Strandkliniken.
– Det är ett av de bästa besluten jag har tagit.

28-åriga Emma från Malmö har haft komplex över sina vad hon kallar ”icke-befintliga bröst” så länge hon kan minnas. Som tonåring brukade hon fylla sina bh-ar med papper, på högstadiet tog hon på sig dubbla bh-ar och på gymnasiet köpte hon gelébröst som hon dolde under en sport-bh.

– Det var verkligen livsviktigt för mig att ingen skulle se att jag hade små bröst. Jag har alltid haft breda höfter och en stor rumpa, så jag tyckte inte alls att min överkropp passade ihop med underkroppen, säger hon.

Nu kan du få tid för operation inom en månad – klicka här för att boka konsultation

Ring 08-21 91 91
Emaila oss.

Trots komplex och dubbla bh-ar berättar Emma att hon hade långa förhållanden – och i efterhand kan hon inte förstå att ingen av killarna någonsin frågade hur hennes bröst kunde vara så stora på dagarna och små på nätterna.

 


”Verkligen sjukt snygga bröst”
Hon började fundera på att göra en bröstoperationen redan på högstadiet men tog inte tag i saken förrän hon fyllde 22 och hennes bästa kompis förstorade brösten.

– Hon hade också varit obekväm med sin kropp och vi tänkte väldigt lika. Hon gick till Strandkliniken och hennes bröst blev verkligen sjukt snygga, jag kände direkt att jag också ville ha sådana.


På den tiden berättar Emma att man kunde kolla upp både kliniker och läkare noga före ett besök.

– Jag har ingen aning om hur det fungerar i dag, men jag tog reda på om det hade kommit in några anmälningar eller varningar, främst mot Dr Oya som ju i så fall skulle operera mig. Jag minns att jag såg att hon hade gjort galet många bröstförstoringar men inte hade fått en enda varning. Det var det som fick mig att boka in en tid.

Provade ris före operationen
Hon åkte upp till Stockholm och träffade Dr Oya. Tillsammans pratade de om förväntningar och vilken storlek som skulle passa Emmas kropp. För att få känna in sig med storleken och få en bild av hur resultatet skulle se ut tipsades Emma om att prova den så kallade Rismetoden.
– Dr Oya sa att hon trodde att 450 milliliter skulle passa bra på mig så hon berättade hur mycket ris jag skulle fylla upp i en påse. Sedan la jag påsen i en sport-bh och kände in storleken, det var skönt att få en bild av hur det skulle se ut – jag ville verkligen inte att man skulle se att jag hade silikonbröst.

Operationen gick bra och efter bara 10 dagar var Emma tillbaka på jobbet igen. Hon upplevde inte att det gjorde ont efteråt, men självklart kändes det ovant.
– Jag älskar mina nya bröst! Det är ett av de bästa besluten jag har tagit och äntligen känner jag mig bekväm i min kropp. Att gå och köpa nya underkläder var underbart och jag skulle göra om operationen over and over again. Jag är supernöjd.

___________________________________________________________