Patient Amandas Berättelse

Foto: Shutterstock, patient Amanda vill inte vara med på bild

Amanda, 32: ”Nu känns det som att min kropp är komplett”

Amanda var tjugo år när hon förstorade sina bröst.
Hon jobbade extra under gymnasietiden för att finansiera operationen och menar att beslutet att genomgå bröstförstoringen var ett av de bästa hon någonsin har tagit.
– Jag gjorde det inte för att bli sexig och få killar, jag gjorde det för att känna mig mer nöjd med mig själv, säger hon.


Hon är 32 år och bor i en mellanstor stad i södra Sverige. Amanda jobbar på resebyrå och älskar jobbet som hon menar är både socialt och spännande. Hon beskriver sig själv som en äventyrslysten person som älskar att prova nya saker och självsäkerheten lyser om henne.
– Jag skulle absolut beskriva mig som en självsäker person som vet vad jag vill, det har jag alltid gjort. Jag har alltid vetat att jag ville jobba i resebranschen och jag har alltid lyckats nå mina mål på ett eller annat sätt.


”Tänkte på hur brösten fick mig att känna”
Redan i högstadieåldern började hon känna sig missnöjd med sin kropp, främst med sina bröst. Hon berättar att de inte växte lika fort som tjejkompisarnas och att en kommentar i flickornas omklädningsrum födde tanken på att förstora brösten.
– Det var ingen elak kommentar jag fick, det var någon cool tjej som bara kläckte ur sig att jag var lite efter i utvecklingen. Det var säkert inte alls illa menat men den etsade sig fast i mig. Trots att jag bara var typ tretton år började jag tänka väldigt mycket på mina bröst och hur de fick mig att känna, säger hon.

Funderar du på att förstora dina bröst?
Klicka här för att boka en konsultation.

 

Tanken på bröstförstoring följde henne upp i tonåren och trots att hon efter nian var minst lika utvecklad som sina klasskamrater menar hon att tanken på att hon inte var nöjd med sin kropp hängde kvar. Hon berättar att hon aldrig fyllde upp sin bh med strumpor, vilket många av hennes kompisar gjorde, och hon kände inte att hon skämdes för att klä av sig inför sina pojkvänner. Missnöjdheten kom inifrån henne själv.
– Man hör ju om många som förstorar brösten för att vara sexiga eller för att killar ska gilla dem mer, det tycker jag är tråkigt att höra. Det var absolut inte på sådana grunder som jag opererade mig, jag ville helt enkelt bara kunna se mig i spegeln och känna mig fin, känna mig rätt för min kropp.

Fastnade för det professionella mottagandet
Under gymnasietiden jobbade Amanda extra för att spara pengar till en bröstoperation. När hon fyllde tjugo tog hon steget och kontaktade Strandkliniken i Stockholm.

Strandkliniken startades av plastikkirurgen Dr Oya år 2001. Hit vänder sig de som vill ha hjälp med allt från bröstförstoring och fettsugning till bukplastik, ögonlocksplastik och intimkirurgi. Amanda berättar att hon läste på ordentligt innan hon valde just den här kliniken, men fastnade för de goda referenserna och det professionella bemötandet hon fick när hon kontaktade kliniken.

Just nu: Få en gratis konsultation
om du har opererat dina bröst
på Strandkliniken innan 2008, läs mer.


– Jag träffade Dr Oya för en konsultation. Helt ärligt trodde jag att det skulle kännas utlämnande och skamligt att prata om mina bröst så där, men det kändes helt naturligt, jag kände mig helt trygg. Hon berättade hur processen skulle gå till och tillsammans valde vi ut en bröststorlek som skulle passa mig, både fysiskt men även hur jag är som person. Det låter konstigt nu när jag säger det, men jag ville ju bara ha en kropp jag trivdes i och det sa jag till henne. Hennes råd var guld värda.

”Kroppen var komplett”
Operationen gick bra och Amanda stannade kvar i Stockholm över natten. Hon berättar att läkprocessen såklart gjorde ont, men att smärtan inte är det hon kommer ihåg från ingreppet i dag.
– Det är minnet av förväntan inför att få ta av bandagen och se min nya kropp som är störst. Det var en sådan sjuk känsla att stå framför spegeln efter operationen, det var liksom den gamla Amandas ansikte som tittade tillbaka på mig i spegelbilden men det kändes som att kroppen var komplett. Jag kände mig rätt. Det kändes som att det var den här kroppen som jag var menad att ha. Jag är så otroligt nöjd.
Patient Emmas Berättelse

Emma, 28: ”Nu känner jag mig bekväm i min egen kropp”

Redan som 12-åring började Emmas kroppskomplex växa fram – hon tyckte att underkroppen kändes större än överkroppen och brukade skämta om att gud måste ha satt ihop henne med reservdelar.
Tio år senare förstorade hon brösten hos Strandkliniken.
– Det är ett av de bästa besluten jag har tagit.

28-åriga Emma från Malmö har haft komplex över sina vad hon kallar ”icke-befintliga bröst” så länge hon kan minnas. Som tonåring brukade hon fylla sina bh-ar med papper, på högstadiet tog hon på sig dubbla bh-ar och på gymnasiet köpte hon gelébröst som hon dolde under en sport-bh.

– Det var verkligen livsviktigt för mig att ingen skulle se att jag hade små bröst. Jag har alltid haft breda höfter och en stor rumpa, så jag tyckte inte alls att min överkropp passade ihop med underkroppen, säger hon.

Nu kan du få tid för operation inom en månad – klicka här för att boka konsultation

Ring 08-21 91 91
Emaila oss.

Trots komplex och dubbla bh-ar berättar Emma att hon hade långa förhållanden – och i efterhand kan hon inte förstå att ingen av killarna någonsin frågade hur hennes bröst kunde vara så stora på dagarna och små på nätterna.

 


”Verkligen sjukt snygga bröst”
Hon började fundera på att göra en bröstoperationen redan på högstadiet men tog inte tag i saken förrän hon fyllde 22 och hennes bästa kompis förstorade brösten.

– Hon hade också varit obekväm med sin kropp och vi tänkte väldigt lika. Hon gick till Strandkliniken och hennes bröst blev verkligen sjukt snygga, jag kände direkt att jag också ville ha sådana.


På den tiden berättar Emma att man kunde kolla upp både kliniker och läkare noga före ett besök.

– Jag har ingen aning om hur det fungerar i dag, men jag tog reda på om det hade kommit in några anmälningar eller varningar, främst mot Dr Oya som ju i så fall skulle operera mig. Jag minns att jag såg att hon hade gjort galet många bröstförstoringar men inte hade fått en enda varning. Det var det som fick mig att boka in en tid.

Provade ris före operationen
Hon åkte upp till Stockholm och träffade Dr Oya. Tillsammans pratade de om förväntningar och vilken storlek som skulle passa Emmas kropp. För att få känna in sig med storleken och få en bild av hur resultatet skulle se ut tipsades Emma om att prova den så kallade Rismetoden.
– Dr Oya sa att hon trodde att 450 milliliter skulle passa bra på mig så hon berättade hur mycket ris jag skulle fylla upp i en påse. Sedan la jag påsen i en sport-bh och kände in storleken, det var skönt att få en bild av hur det skulle se ut – jag ville verkligen inte att man skulle se att jag hade silikonbröst.

Operationen gick bra och efter bara 10 dagar var Emma tillbaka på jobbet igen. Hon upplevde inte att det gjorde ont efteråt, men självklart kändes det ovant.
– Jag älskar mina nya bröst! Det är ett av de bästa besluten jag har tagit och äntligen känner jag mig bekväm i min kropp. Att gå och köpa nya underkläder var underbart och jag skulle göra om operationen over and over again. Jag är supernöjd.

___________________________________________________________