Bröstförstoring är en av de mest utförda plastikkirurgiska ingreppen och många kvinnor funderar och gör en bröstförstoring för att ge en mer feminin bröstkontur.

 

Förstoring

(Hallongele Cohesive 1)
Upp till 500 CC 41.000
Över 500 CC 42.000

(Cohesive 2 implantat
fastare hallongele)
Upp till 500 CC 42.000
Över 500 CC 43.000


Förstoring + Lyft

(Hallongele Cohesive 1)
Upp till 500 CC 72.000
Över 500 CC 73.000

(Cohesive 2 implantat
fastare hallongele)
Upp till 500 CC 73.000
Över 500 CC 74.000

Mer

Ingår kostnadsfritt:
Full Narkos.
Alltid FDA godkända Mentor implantat.
Har alltid varit så!

Ingår kostnadsfritt:
"Kapselgaranti" 3 år ingår, ev. operation i lokalbedövning.

Finansiering: Medical Finance (tel 020-516200) har en snabb handläggning
av lån för vård.


Bröstförstoring för vackrare bröst är en av de mest utförda plastikkirurgiska ingreppen och många kvinnor funderar och gör en bröstförstoring.

Vi vill att du ska känna dig trygg och du är mer än välkommen att ringa till oss nu på 08-21 91 91 och fråga om bröstförstoring. Du kan känna dig säker hos oss eftersom Dr Oya är specialist i plastikkirurgi sedan 1994 och har opererat flera tusen bröstoperationer.

 

Dr Oya är kvinna och anses vara en av de absolut främsta inom området. Hos oss är risken för komplikationer extremt låg och resultaten är omtalade.


Implantat: Strandkliniken har alltid använt Mentor, andra kliniker har tyvärr använt implantat av sämre kvalitet under årens lopp. Det är inte rimligt att en patient, med sämre insikt om kvaliteten hos olika tillverkare av implantat, själv skall välja implantattillverkare baserat på pris.
Hos Strandkliniken kan du inte välja implantattillverkare, det har vi redan gjort för dig.Information om risker för er som funderar på bröstförstoring.
Strandkliniken är en av de fåtal privata kliniker som har operationslokaler godkända av Region Stockholm. Toppmoderna operationslokaler byggda 2017 (totalt 800 m2) .

klicka för att läsa : En patient berättar.

Du har din konsultation och återbesök med Dr Oya. Hos en del andra kliniker träffar du inte plastikkirurgen vid konsultation och återbesök, du träffar sjuksköterskor. Givetvis är det full narkos vid denna typ av kirurgi (har alltid varit så). Narkosläkare och specialistutbildade sjuksköterskor tar hand om dig vid operation.  Alla måltider inklusive fika ingår.

 

bröstförstoring 1 bröstförstoring 2 bröstförstoring 3 bröstförstoring 4


Det kan finnas flera olika orsaker till att göra bröstförstoring och vilja lägga in bröstprotes.
- om kvinnan önskar öka sin bröststorlek
- fylla ut hängiga bröst t ex. efter graviditet, amning eller efter stor viktnedgång
- vid asymmetri (olika stora bröst) 
- för att återskapa ett eller bägge brösten efter tidigare bröstoperation t ex. brösttumör.

 

De flesta kvinnor kan göra en bröstförstoring men vissa hälso- och psykologiska faktorer kan påverka hur nöjda de är med resultatet. En bröstförstoring är inte svaret på alla livets problem.

 

Val av Implantatstorlek: Under konsultationen går vi igenom vilka storlekar som passar dig enligt din kropps förutsättningar. Det är normalt med olika storlek, höger, vänster beroende på din kropps förutsättningar. Det är viktigt att du tänker igenom storlek.


Det är du som bestämmer storlek. Innan operation!

Innan operation: Sedan slutet av 2007 har vi gjort så att det alltid är obligatoriskt för patienten att själv skriva storlek och typ av implantat som patienten själv bestämt, höger och vänster, och mer detaljer, i ett dokument innan operation sker. Den mentala processen av det fysiska skrivandet på papper bidrar till mer eftertanke hos patienten.

Val av Implantat : Oberoende av vilken klinik du väljer för bröstförstoring. Kontrollera att implantaten du får är godkända av FDA i USA.

Det finns ingen som helst anledning för dig att operera in implantat som inte är godkända av FDA även om de är billigare.

Du kommer att ha dom många år. Endast tre tillverkare är FDA godkända år 2015, Mentor(2006), Allergan(2006), Sientra(2012). Tänk lite mer om du funderar på att inoperera andra tillverkares implantat.Vi har lång erfarenhet av implantat och alltid enbart använt Mentors bröstimplantat, aldrig annat. Mentor är världens största tillverkare av implantat, har mycket god kvalitet och ger livstidsgaranti på implantaten.

Mentor är en av tre tillverkare som är FDA godkända. Mentors geléhallonimplantat är fyllda med fast silikon (s. k. gelehallon) och har en texturerad, ruggad yta som minimerar risken för kapselbildning. Implantaten tillverkas i Holland och är godkända av FDA. De kostar nästan 10 000 kronor paret.

 

Mentor har en 10 år garanti på implantat för bröstförstoringar som opererats in efter 1 oktober 2005. Garantin omfattar alla som opererar in Mentors implantat.

 


Framför/bakomplacering av implantat. Dr Oya har, sedan kliniken startade 2002, alltid placerat implantatet bakom muskeln.

 

För att få många svar på dina frågor - Klicka på nedanstående Broschyrer i PDF format från Mentor.

.      

Mer Broschyrer i PDF format från Mentor :
br123Katalog över implantat från Mentor 
br123Garanti på implantat från Mentor (svenska)  

 

STRANDKLINIKENS RISMETOD VID BRÖSTFÖRSTORING

Hur stor bröstförstoring vill du ha? Använd Strandklinikens rismetod: Gå till affären och köp en BH med den kupstorlek som du vill ha. Sätt på dig BHn och använd plastpåsar (tunn strumpa) fyllda med ris för att fylla ut kuporna. Fyll i eller ta bort ris.

 

När du är nöjd med resultatet kan du mäta rismängden med decilitermått, och du får reda på hur mycket du behöver för ditt önskade reultat. Höger och vänster sida kan skilja sig i mängd. En deciliter motsvarar 100 kubikcentimeter (cc).

 

Använd BHn och påsarna några dagar med olika kläder och känn efter om du trivs med storleken. Du kan ju kanske höra efter med några nära vänner.

 

Att tänka på!

Implantaten har ett hölje/skal av silikon Tänk noga igenom dina förväntningar på operationen och diskutera dem med oss innan operationen.

Du får en förbands bh eller blir lindad, bandaget skall vara kvar tills du duschar. Duscha får du göra efter 4 dagar. Då tar du bort alla förband. Låt innersta tejpen sitta kvar. När du kommer på återbesök skall du ha med dig en stadig bh/sport bh för att byta till, använd den 1 månad dygnet runt. Fortsätt sen gärna en månad till. Sport-BH går att köpa på kliniken.

 

Du kommer att ha ont någon vecka och kan vara svullen i någon månad och om du får blåmärken försvinner de inom någon vecka.

Risk för komplikation finns alltid, en blödning eller infektion kan uppstå. Det bildas alltid en kapsel av bindväv runt material som läggs in i kroppen. Ibland kan kapseln bli tjock, hård och dra ihop sig implantatet blir då ”klämt”. Bröstet kan få en onaturlig form det kan även vara smärtsamt. Detta, kallas kapselkontraktur. Varför det uppstår kan man inte säkert svara på. Proteserna kan läcka eller gå sönder. Din plastikkirurg kan berätta om bröstförstoring och mer om detta.

 

Du skall vara uppmärksam på rodnad mera svullnad och feber. Hör av dig genast om detta inträffar, en infektion kan vara på gång. Ett fåtal kvinnor får infektion runt sina impantat, detta kan komma när som helst, men oftast ca 1 vecka, behandling med antibiotika brukar läka ut infektionen. Tyvärr hjälper det inte alla och man kan behöva ta bort implantaten, så att infektionen får läka ut.

 

Oftast kan man återgå till arbete 1 - 2 veckor efter en bröstförstoring. Undvik träning första månaden. Det är viktigt att du följer de råd och instruktioner du får både före och efter operationen. Du kan bli sjukskriven om du vill. Alla typer av operationer är godkända för sjukskrivning av Försäkringskassan.

 

Tejpa ärren 3-6 månader, byt tejpen var 4-6 dag, tejpen hjälper till att platta till ärret och hålla ihop det. Inget solande varken ute eller solarie för 6 månader.

Bröstproteserna utgör inget hinder för graviditet och amning. Känseln i bröstvårtorna kan bli annorlunda.

När du skall göra mammografi, berätta att du har proteser, mammografin måste göras på ett lite annorlunda sätt.

 
Några vanliga frågor om bröstimplantat

br123Vad är silikon?
br123Vad är den förväntade livslängden hos ett implantat?
br123Finns det risk att utveckla silikonallergi?
br123Påverkar bröstimplantat uppkomsten av bröstcancer?
br123Är silikonimplantat ofarliga?
br123Hur påverkar bröstimplantat mammografi?
br123Hur länge bör jag vänta med att återuppta träning och andra ansträngande aktiviteter efter en implantatsoperation?
br123Kommer mina bröst fortfarande röra sig som normala bröst?
br123När kan jag använda en bygelbehå igen?
br123Vilken effekt har rökning på läkningsprocessen efter operation?
br123Kommer implantaten att ge tänjmärken på mina bröst?
br123Hur mycket väger implantater?
br123Kommer jag förlora känsel i bröstvårtan?
br123Bör jag inneha min idealvikt innan jag genomgår en bröstimplantatsoperation?
br123Kan jag fortfarande amma?
br123Jag är över 50 år gammal. Är jag för gammal för att skaffa bröstimplantat?
br123Vad kommer hända under en graviditet?

 

bröstförstoring  bröstförstoring

 

 

 

 

Vad är silikon?

Materialet silikon

Silikon kommer från kisel, ett metalliknade grundämne som i naturen kombineras med syre för att forma kiseldioxid. Strandsand, kristaller och kvarts är kiseldioxid. Kiseldioxid är den vanligaste förekommande substansen av alla på vår jord. Upphettande av kiseldioxid tillsammans med kol kan vid en hög temperatur framställa silikon.Ytterliggare behandling ombildar silikonet till en lång kemisk kedja eller polymerer kallade silikon. Det kan ha en flytande, gel- eller gummiliknande konsistens. Ett flertal silikonvarianter används som smörjmedel och oljor likväl som i silikongummi. Silikon kan man finna bland många vardagliga hushållsartiklar såsom polermedel, sololja, handcreme, deodoranter, tvålar, processerad mat, vattenskyddande material och i tuggummi.

br123Frågor

Vad är den förväntade livslängden hos ett implantat?

Förväntad implantatlivslängd

Du behöver byta ut implantat efter en bröstförstoring. Tidsperioden varierar från kvinna till kvinna. Vissa kvinnor är i behov av en utbytesoperation inom bara ett fåtal år medan andra kan hålla 10-20 år. Det finns ett flertal orsaker till varför en kvinna kan behöva en utbytesoperation. Ibland är det fråga om ett val, såsom ett utbyte av storlek eller implantatsmodell, och ibland är borttagande och utbyte nödvändigt på grund av en komplikation, såsom en punktering eller förflyttning av implantatet.

Finns det risk att utveckla silikonallergi?

Silikonallergi

Det är möjligt för vem som helst att utveckla en allergi för nästan vilken substans som helst på jorden, dock är silikonallergier mycket ovanliga. Vi är exponerade för silikon i vår omgivning dagligen. Det återfinns i många hushållsartiklar såsom polermedel, sololja, handcreme, deodoranter, tvålar, processerad mat, vattenskyddande material och i tuggummi. 

br123Frågor

Påverkar bröstimplantat uppkomsten av bröstcancer?

Bröstcancer

Inga studier har någonsin påvisat att bröstimplanat ger bröstcancer. Det finns inga belägg för att implantat orsakar cancer. 

Är silikonimplantat ofarliga?

Silikonets ofarlighet

Specialstudier som har gjorts har slagit fast att mycket högre nivåer av silikon har upptäckts i komjölk och kommersiellt tillgänglig barnmat än vad som har påfunnits i bröstmjölken hos kvinnor med implantat. ”The institute of Medicine” fastslog att ”Det finns inga bevis för att silikonimplantatet är ansvariga för några som helst allvarligare sjukdomar i kroppen. Kvinnor exponeras för silikon konstant i deras dagliga liv.” För mer information rörande silikon vänligen läs vidare i rapporten från ”Institute of Medicine” på adressen: www.nap.edu

br123Frågor

Hur påverkar bröstimplantat mammografi?

Mammografi

Bröstimplantat kan vara ett hinder för att hitta bröstcancer vid mammografi och kan försvåra mammografin. Det är viktigt att du innan mammografin berättar för din mammografiteknolog att du har implantat. Speciella tekniker kan bli nödvändiga. Diskutera om så är aktuellt tidigare fall av bröstcancer inom familjen med din doktor. 

br123Frågor 

 

Hur länge bör jag vänta med att återuppta träning och andra ansträngande aktiviteter efter en bröstförstoring?

Återhämtning/Aktiviteter/Träning

Din doktor kommer att vara din bästa rådgivare rörande hur länge du måste vara borta från jobbet och kommer att rådgöra med dig när och hur du kan återuppta dina aktiviteter. Återhämtningsperioder efter bröstförstoring varierar från kvinna till kvinna. Generellt sett är de första dagarna de mest ansträngande. Genomsnittstiden för återgång till fulla aktiviteter är mellan fyra och sex veckor. 

Det är viktigt att svett inte kommer in i såret medan det läker. Dra därför ned på aktiviteter och solning tills efter det att såret är ihopläkt. Gör ingen överansträngande aktivitet, speciellt inte för överkroppen, alltför tidigt. Låt din kropp vila och läka efter bröstförstoring. Du ska eftersträva att minimera svullnaden runt implantatet. Att bada bubbelpool eller bada efter en månad är vanligtvis ok. Under det tidiga skedet, en till två veckor efter bröstförstoring operation, ska du inte ha såret i eller under vatten. Kom ihåg att rådfråga din doktor innan du återgår till din träning. Patienters återhämtningstid varierar stort. Promenader uppmuntras generellt för att befrämja cirkulation. Ju större implantat som du väljer desto tyngre kommer brösten att bli. Du bör använda en bra stöd-bh under joggingpass för att minimera trycket på skinnet och ptos (framfall) av bröstet. 

br123Frågor

Kommer mina bröst efter en bröstförstoring fortfarande röra sig som normala bröst?

Bröströrelse

Detta beror på ett flertal faktorer såsom vilken implantatsmodell du väljer, dissektionen av fickan, sättet din kropp bär implantatet och hurvida det finns någon grad av kapselbildning eller ej. Det är möjligt för många kvinnor att få bröstimplantat som är mjuka och för sig fint, medan andra kvinnor erhåller resultat som är hårdare och med ett implantat som är mer fixerade i läge. 

br123Frågor

När kan jag använda en bygelbehå igen?

Bygelbehå

De flesta doktorer ger kvinnor rådet att vänta 3 månader innan de använder bygelbehå efter en bröstförstoring. Din kropp kommer att forma ärrvävnad runt implantat under 3 månader. Under denna period kan trycket från en bygelbehå påverka ärrvävnaden att formas på ett sätt som gör att inskärningen från bygeln kan komma att bli permanent. Efter denna initiella läkningsperiod skall bygelbehån användas omväxlingsvis för att undvika permanent inskärning. 

br123Frågor

Vilken effekt har rökning på läkningsprocessen?

Rökningens effekter

Rökning leder till att blodkärl drar ihop sig, vilket reducerar blodtillförseln och syret som transporteras till operationsområdet. Vävnaderna behöver denna blodtillförsel och syret som blodet transporterar för att kunna läka. När blodtillförseln begränsas så läker vävnaderna långsammare. Olika doktorer har olika tidsramar för patienter att hålla sig borta från rökning före och efter bröstförstoring. Vi hör alltifrån fem veckor före och efter ner till en till två veckor före och efter en bröstförstoring. Fråga din doktor om hur länge han/hon vill att du gör uppehåll i rökning före och efter din operation. 

br123Frågor

Kommer implantaten att ge tänjmärken på mina bröst?

Tänjmärken

Införandet av implantat kan leda till tänjmärken men gör sällan det. Om du är orolig, välj en mindre storlek på implantatet för att minimera tänjning av huden. 

br123Frågor

Hur mycket väger implantater?

Implantatvikt

Vikten av ett implantat varierar beroende på storlek och fyllnadsvolym. Ett 250cc implantat med 250cc silikon väger ungefär 250 gram. 

br123Frågor

Kommer jag förlora känsel i bröstvårtan?

 

Känsel i bröstvårtan

Det kan förekomma förändringar i känseln i bröstvårtan efter en bröstförstoring. Känsel i bröstvårtan kan öka eller minska. Graden av förändring varierar från ingen känsel till intensiv känsel och kan vara temporärt eller permanent. 

br123Frågor

Bör jag inneha min idealvikt innan jag genomgår en bröstförstoring?

Viktminskning eller ökning

Du bör vara i närheten av din idealvikt. En signifikant viktminskning efter det att du har fått implantaten kan förändra resultaten på ett sätt som inte är tillfredställande för dig. Det kan leda till en viss ptos (framfall) och en storleksminskning. En signifikant viktökning kan leda till en storleksökning av bröstet.

 

br123Frågor

Kan jag fortfarande amma?

Amning

Många kvinnor med bröstimplantat har framgångsrikt ammat sina barn efter bröstförstoring. Aktuella studier visar på att kvinnor med bröst-implantat, vare sig silikon eller koksalt, inte har någon högre nivåer av silikon i sin mjölk än kvinnor utan bröstimplantat. Bröstimplantat kan dock försvåra för vissa kvinnor att amma. Operationstekniken genom vårtgården har större sannolikhet att störa denna funktion. Vissa kvinnor erfar mastitis, inflammation i bröstkörteln, under denna period vilket också kan leda till kapselbindning. Intag av antibiotika vid första anblick av symptomen kan minimera detta problem. Du ska alltid rapportera tecken på inflammation till din läkare.

br123Frågor

 

Jag är över 50 år gammal. Är jag för gammal för att göra bröstförstoring?

En god hälsa är viktigt, inte ålder.

br123FrågorVad kommer hända under en graviditet?

Graviditet

Varje kvinna är en unik individ och har därför olika resultat beträffande före eller efter en graviditet. Dina bröst kommer att förstoras och gå igenom alla de normala förändringarna som är kopplade till graviditet. Graden av storleksförändring kommer att variera från kvinna till kvinna och storleken på implantaten kommer också att vara en faktor för detta. 

br123Frågor

br123

STRANDKLINIKENS RISMETOD VID BRÖSTFÖRSTORING

Hur stor bröstförstoring vill du ha? Använd Strandklinikens rismetod: Gå till affären och köp en BH med den kupstorlek som du vill ha. Sätt på dig BHn och använd plastpåsar fyllda med ris för att fylla ut kuporna. Fyll i eller ta bort ris.

När du är nöjd med resultatet kan du mäta rismängden med decilitermått, och du får reda på hur mycket du behöver för ditt önskade reultat. Höger och vänster sida kan skilja sig i mängd. En deciliter motsvarar 100 kubikcentimeter (cc).

Använd BHn och påsarna några dagar med olika kläder och känn efter om du trivs med storleken. Du kan ju kanske höra efter med några nära vänner.

 

br123

AMERICAN SOCIETY OF PLASTIC SURGEONS

Vill du läsa mer om bröstförstoring (på engelska), rekommenderar vi att du besöker American Society of Plastic Surgeons hemsida:

br123www.plasticsurgery.org

Strandkliniken finns på Östermalm i Stockholm.

br123

BH

Vi rekommenderar Viania 14750 efter operation. (www.viania.com)

Vi ger dig rekommendation för andra BH:ar också när du är här.

bröstförstoring

 

 

infoimage


Konsultation

Konsultation kostar 700 kr.
Återbesök första året kostnadsfritt.

På konsultationen träffar du Dr. Oya, specialist plastikkirurgi, som ser vilka förutsättningar du har och lyssnar på dina önskemål och frågor.
På återbesök träffar du Dr. Oya.

Dr Oya var överläkare vid kliniken för rekonstruktiv plastikkirurgi, Karolinska Sjukhuset.
Medlem i Svensk Plastikkirurgisk Förening.
Medlem i Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi.