Hur blir jag av med min dubbelhaka? - Kanske Belkyra för mindre korrektion.

Dubbelhaka

Belkyra 9.900 per injektion.

Före
Efter 3 behandlingar
Bilder från Tillverkaren
Belkyra är ett godkänt läkemedel för fett under haka.

Belkyra är ett injicerbart läkemedel som ges av läkare eller sjuksköterska. Belkyra "förbättrar" det visuela intrycket av patientens profil och utseende.

 

Belkyra (namn Kybella utomlands) injiceras på stället som skall behandlas(hals).

Belkyra förändrar utseendet sakta och kan behöva flera behandlingstillfällen. Intervallet mellan behandlingar är minst 4-5 veckor. Resultatet varierar mellan pattient till patient. Medlet förstör fettceller och innehållet blir vätska som kroppens naturliga processer sakta tar hand.

 

Den naturliga processen tar tid och slutliga resultatet efter en behandling syns efter några veckor.

Belkyra är för mindre områden vilket dubbelhaka är. Hur många behandlingar som behövs beror på patienten (två, fyra ,sex kanske). Hur många behandlingar som kan behövas diskuterar du vid konsultationen och/eller första behandlingen.

 

Som vanligt med injektionsbehandlingar kan det bli biverkningar, svullnad, smärta, blåmärken, domnad under hakan.

Först känns det ont. Det börjar cirka halvägs i injektionerna cirka 6-8 timmar. Sedan uppstår svullnad som kan bli stor om det är mycket fett. Efter injektionerna är det efter ett dygn mest svullnad (24-28 timmar). Domnad kan uppstå som försvinner inom två månader. Efter 3-4 dagar börjar det behandlade området att kännas fastare, efter det delas det "fastare" området upp i mindre bitar. Det går att känna dessa bitar men det är svårare att se. Vid denna tidpunkt är kroppens immunsystem i full gång och då speciellt makrofager (storätare) som är i full fart med att äta det döda fettet i bitarna och transportera det bort för att försvinna ut ur kroppen. Efter behandlingen tar det cirka en månad för att uppnå synbart resultat. Behandlingsområdet fortsätter att minska under ytterligare 3-5 månader.

De som blir behandlade på torsdag eller fredag är tillbaka på arbetet på måndag. Svullnaden kan synas (men oftast är det ingen som märker något. Det kan vara bra med höghalsat).

Smärtstillande medel är bra att ta innan behandlingen men det kan vi informera om vid din konsultation samt vad du inte skall ta cirka 2-3 dagar innan behandlingen(Inga acetylsalicylsyrabaserade läkemedel).

.

Du kan diskutera andra behandlingar för dubbelhaka när du är på konsultation också. Belkyra är för mindre fettdepåer.

 

Länk till Tillverkarens hemsida med mer information