Fettsugning är en teknik som hjälper till att forma/skulptera kroppen och ta bort oönskade fettansamlingar från delar av kroppen. Fettsugning är bäst lämpat för mage, höft, lår, insidan av knäna, överarmar, haka, hals och nacke.

Fettsugning

Fettsugning mage 36.000 - 45.000

Fettsugning insida lår eller utsida lår 36.000 - 45.000

Fettsugning höfter 38.000 - 44.000

Fettsugning armar 33.000 - 35.000

Fettsugning hals 24.000 - 27.000
Fettsugning

 

Fettsugning av kärlekshandtagen i samband med bukplastik.
Bukplastikpris +  10.000 – 20.000

 

fettsugning laser

fettsugning 1 fettsugning 3 fettsugning 4 fettsugning 5
fettsugning 6 fettsugning 7 fettsugning 8Bästa resultat av fettsugning fås om huden har bra elasticitet och drar ihop sig efter operationen. Annars kan det bli ett överskott av hud som kan behöva avlägsnas kirurgiskt.

 

Fettsugning är dock ingen ersättning för, diet, bantning eller träning, även om fettsugning kan ta bort ”envist” fett som inte försvinner vid viktnedgång eller träning. Ibland är det ju så att fett samlas på "fel" ställe. Fettet kommer inte tillbaka om du håller vikten. Är det så att du går upp i vikt igen kan det nya fettet lägga sig på samma ställe, eller att du blir större på något annat ställe.

 

Du måste vara realistisk i dina förväntningar angående din fettsugning. Diskutera noga med din plastikkirurg vad som är lämpligt för dig.

 

Fettsugning kan vara riskfyllt för patienter med medicinska problem, såsom diabetes hjärt- lungsjukdomar, dålig blodcirkulation eller om du har genomgått en operation i det område som skall fettsugas (t. ex bukoperation om magen skall fettsugas).

 

Fettsugningen utförs oftast under narkos (där du sover), om ett mindre område eller en liten korrektion skall göras brukar det gå bra med lokalbedövning. Detta diskuterar du med din plastikkirurg.

 

fettsugning 2 fettsugning 9 

 

Innan operationen sprutar plastikkirurgen in lokalbedövningsmedel blandat med natriumklorid (saltvatten) i det område som skall fettsugas för att underlätta operationen och även minska blödningen och blåmärkena efter. Detta görs även om patienten får narkos.

 

Plastikkirurgen lägger några små snitt 1-1 1/2 cm i huden för att kunna föra in en fettsugningskanyl. Kanylen förs fram och tillbaka för att lossa fettet för att sen sugas ut. Vävnadsvätska och blod följer också med ut, förlusten ersätts med dropp under och efter operationen. Det är viktigt att du veckan efter operationen dricker rikligt med vätska. Undvik alkohol. Din plastikkirurg informerar dig innan du går hem. De små snitten sys ihop och du får en förbandsgördel. Om du har blivit tillsagd att köpa en specialsydd gördel eller cykelbyxor sätts de på. Det kan rinna en del sårvätska de första dagarna ur snitten men det är helt normalt. Gördeln cykelbyxorna skall användas i minst 1 månad dygnet runt, för att hålla tillbaka svullnaden och forma kroppen, sen är det bra att använda den dagtid i 1 månad till. Du kommer att vara ordentligt svullen och ha blåmärken länge efter operationen. Vara mycket öm. Svullnaden kan vara kvar flera månader medan blåmärkena oftast försvinner efter 2-3 veckor. Stygnen tas efter 7-10 dagar. Du får duscha efter 2 dagar men låt tejpen på stygnen sitta kvar.

 

Risk för infektion och blödning finns alltid, vid fettsugning finns även en risk för att få blod och fettproppar. Följ dina instruktioner du får av din plastikkirurg för att minska detta. Man vet att rökare löper större risk för komplikation. 
Kom ihåg att läkningen tar tid det kan ta upp till 12-18 månader innan slutresultatet nås.

 

Många patienter kan gå hem samma dag efter operationen men har du gjort en större fettsugning brukar man få stanna kvar över natten på kliniken. Rådgör med din doktor vilken smärtlindring som är bäst för dig.