Intimkirurgi och underlivet är inget en kvinna talar om och inte med vem som helst. Det är både tabubelagt och genant. Vi får många som ringer: - Ja, vi gör flera intimkirurgi varje vecka, så har det varit flera år. Vi har blivit något av referensklinik för intimkirurgi. Plastikkirurgiska ingrepp kan liknas med ett konstverk. Vissa är bra konstnärer, vissa är mindre bra.

Intimkirurgi.

Intimkirurgi och underlivet är inget en kvinna talar om och inte med vem som helst. Det är både tabubelagt och genant. Många kvinnor har besvär av asymmetriska blygdläppar, därav hämmat sexliv, problem med hudinfektioner och skavsår. Efter en förlossning där det varit tvunget att klippa slidöppningen kan patienten känna sig stor och det kan vara behövligt med intimkirurgi såsom försnävningsplastik. Du blir opererad av vår kvinnliga plastikkirurg eller kvinnliga gynekolog beroende på operationstyp.

 

Vi opererar cirka 200 intimkirurgipatienter per år och antalet ökar stadigt. Vi får patienter ifrån hela Sverige och ibland andra länder.


Med åldrande och barnfödande slappnar muskulaturen i bäckenet. Detta orsakar olika grader av framfall. Ändtarm, vagina eller urinblåsa hänger mot vagina. Vanligaste är att vaginan och slidöppningen blir större och vidare. Det kan medföra svårigheter att knipa och många kvinnor upplever försämrad sexuell tillfredställelse. I extrema fall kan kvinnan ha problem med urinläckage (hålla tätt) vid nysning, hosta eller kraftig ansträngning och svårigheter att tömma avföring eller inkontinens av avföring eller gaser. Livmodern kan hänga ner i vagina. Funktionella besvär behöver åtgärdas med intimkirurgi som utförs av gynekolog och urologer. De patienter som inte har inkontinens men lider av förslappad slidöppning kan rekonstrueras med ”perineorrahpy” justering och förminskning av muskulatur runt slidöppning och perineum.

Blygdläppsförminskning
Det vanligaste ingreppet inom intimkirurgi är att förminska de inre blygdläpparna. Detta innebär förkortning och borttagning av en del av de inre blygdläpparna att skapa en bättre harmoni i form och storlek helt enligt patientens önskemål. Blygdläppsförminskning kan en kvinnlig plastikkirurg förstå sig på bättre.

 

Det finns möjligheter att minska även pubis och de yttre blygläpparna med fettsugning, med eller utan att ta bort hudöverskottet.

De flesta intimkirurgiska operationerna utförs i lokalbedövning. Önskar du annat alternativ diskuterar du det vid din konsultation.

 

Du kommer att vara svullen och öm någon vecka efter operationen. De första dagarna ska du ta det lugnt. Inga långa promenader eller tunga lyft. Du ska inte anstränga dig så att blodtrycket stiger, det är då risk för ev blödning och du kan svullna mer.

Det är sytt med en tråd som löser upp sig själv efter några veckor. Efter 1 - 4 veckor kommer du på besök för efter kontroll.

Hård fysisk träning och tunga lyft skall du undvika 4-6 veckor efter operationen sen får du pröva dig fram. Beroende på vad du arbetar med kan du återgå till ditt arbete efter några dagar – 1 vecka. Har du ett tungt fysiskt arbete återgår du efter ca 2-4 veckor.

 

Det går bra att bada i havet men du får inte bada i badkar eller i pool under första månaden efter operationen.

 

Du bör undvika samlag 4- 6 veckor efter operationen sen får du prova dig fram. .

 

Rekonstruktiv intimkirurgi, kombination av plastikkirurgi och gynekologi.

Förlossningsskador : Vid förlossning uppstår det ibland skador som behöver ett kirurgiskt ingrepp. En av de vanligaste allvarliga komplikationerna som kan inträffa vid en vaginal förlossning kallas sfinkterruptur och innebär att kvinnan spricker så mycket att området skadas. Följden kan bli framfall, urinkontinens osv. Vår team av gynekolog och plastikkirurg samarbetar för att rekonstrurera intimområdet.

 

Klicka för att Läsa mer ur Dagens Nyheter "Födande kvinnors skador kan halverasSe artikel i DN

 

  • Labiaplastik, Blygdläppsförminskning, kirurgisk förändring av yttre genitala strukturer. Det finns många anledningar till att mer och mer kvinnor önskar denna behandling. Det kan vara medfödda problem eller förändringar som kommer med hormonell obalans osv. Det kan orsaka irritation i samband med träning, samlag eller med tajta kläder. Kirurgiska åtgärder görs för att korrigera problemet och utförs av vår plastikkirurg och/eller gynekolog.

  • Perinealplastik (bakre plastik), Försvagning i bäckenbotten och vävnaderna runt slidan. Livmodern som utgör "taket" på slidan sjunker ner och buktar fram till slidöppningen eller ibland utanför. Det kan vara främre eller bakre slidväggen som buktar på likande sätt. Operationen lyfter den bakre vaginalväggen. Den utförs av en av våra plastikkirurger eller av gynekolog.
  • Fettsugning venusberg - Både för män och kvinnor (görs av plastikkirurg).

  •  

     

 

Pris
Pris Kr

I N T I M K I R U R G I
Vi utför enbart rekonstruktiv kirurgi i intimområdet.
Konsultation av plastikkirurg 700 KR
Konsultation av gynekolog - operation (inkl ultraljud) 1.200kr

 
Labia minor plastik - inre blygdläppar
 
Förminskning inre blygdläppar ( lokalbedövning)
27.000
Ensidig förminskning inre blygdläppar ( lokalbedövning)
14.000
Förminskning av klitoriskappa (lokalbedövning)
12.000
Förminskning inre blygdläppar (narkos)
30.000
Förminskning inre blygdläppar + förminskning av klitoriskappa (lokalbedövning)
30.000-32.000
Förminskning inre blygdläppar + förminskning av klitoriskappa (lokalbedövning + sedering)
36.000-40.000
 
 
Labia major plastik - yttre blygdläppar
 
Förminskning av yttre blygdläppar (lokalbedövning)
27.000-30.000
Förminskning av yttre blygdläppar (lokalbedövning + sedering) 
32.000-36.000
 
 
 
 
Fettsugning venusberg
24.000 - 30.000
 
 

Ingår kostnadsfritt:
Återbesök som behövs under första året
hos vår specialist i plastikkirurgi samt
ettårskontroll av operationen.