Tune-Up efter Graviditet
Rekonstruktiv och Kosmetisk kirurgi för den nya mamman. Utan tvekan är barn underbara, men påverkar oss på mer än ett sätt!

Tune-Up

Pris beroende på antal operationer
Mer

Konsultation kostar 700 kr.
Återbesök som behövs under första året hos vår specialist i plastikkirurgi samt ettårskontroll av operationen.


Graviditet och framför allt upprepade graviditeter, ger hudbristningar, påverkan på brösten och magen, mammamage

bukplastik 1 bukplastik 2 bukplastik 3

Lyckligtvis finns det något du kan göra åt det: en kombination av kosmetiska operationer som vi kallar "Tune-Up efter graviditeten".

Effekten av graviditeten på buken är ganska uppenbara.När barnet växer i livmodern trycker barnet på insidan av muskelväggen i buken.

På framsidan av buken, dras de två vertikala "Rectus" musklerna ( "sex-pack" muskler) isär, och separeras då fascian förlängs.Efter att detta har hänt, kan inget annat än operation föra ihop dem igen.

Motion kan inte göra det, eftersom det inte finns någon muskel i mittlinjen för dig att träna.

Förutom muskeln tänjs huden då barnet växer.Det syns på mitten av buken, nära naveln.Bristningar kan utvecklas.När barnet föds, kollapsar huden, och det kan bli löst hängande hud (mammamage).

Eftersom den underliggande muskeln också har sträckts, syns en bula i nedre delen av magen.

 

bukplastik 4 bukplastik 5

 

På grund av graviditetens hormonella förändringar, börjar brösten växa, särskilt när barnet är redo att födas.Efter förlossning orsakar amning brösten att utvidgas upprepade gånger.

När amningen är klar minskar brösten normalt i storlek, ofta till en storlek mindre än de var innan.
Bristningar och lös hud blir kvar. Bröstet förlorar vävnad och börjar hänga.

 

En enda graviditet har dessa effekter, och upprepade graviditeter påverkar ännu mer.Ofta kan kvinnor som haft mindre problem efter sitt första och andra barn, påverkas mer vid fler graviditeter.Extra ansamlingar av fett blir mer uppenbart.

Den vanligaste kombinationen av dessa problem: förlust av bröstvävnad, påverkan av bukens muskler och hud, samt lokala fettansamlingar kan kombineras för en Tune-Up efter graviditeten.

Modern kirurgisk teknik kan säkert kombinera behandlingar.

 


Behandling av buken

Buken, kräver i allmänhet en Bukplastik (Tummy Tuck). En Bukplastik tillåter oss att dra åt magmuskler hela vägen från bröstkorgen till blygdbenet, och tillåter oss att dra åt huden av både den övre och nedre delen av magen.

Bukplastik förfarandet resulterar i ett ärr som löper längs nedre delen av magen, ärret kan döljas i bikinisnittet(bikinilinjen).

Andra förfaranden kan utformas för att förkorta eller minimera ärr, men om det finns överskott eller lös hud krävs ett snitt för att dra ihop huden.

Om det är överflödigt fett i buken, men du har fortfarande bra hudelasticitet, kanske vi kan ta itu med problemet med fettsugning, snarare än en bukplastik.


Behandling av bröstet

För bröst, finns det flera alternativ, beroende på förlust av vävnad, med tom och hängande byst, och önskan att ersätta den förlorade fyllighet och volym av bröstet.

Lite häng av bröstet kan förbättras med bröstimplantat, utan ett bröstlyft.Om bröstvårtan inte är för låg, och huden och bröstvävnaden inte är för mjuk, och kvinnan är villig att acceptera en viss ökning i bröst, kan bröstimplantat vara ett utmärkt val.

Det är mycket viktigt att förstå vilka förbättringar som är realistiskt i detta förhållande.

Det tar i allmänhet flera månader efter operation för att se det slutliga resultatet med bröstförstoring, och det gäller särskilt om det finns något hängande före operationen.

Naturligtvis kan bröstlyft("mastopexy") göras utan placering av bröstimplantat.Bröstlyft flyttar bröstvårtorna tillbaka upp, i allmänhet tillsammans med åtstramning av huden under brösten.

Dock kommer bröstlyft inte ensamt fixa förlusten av fyllnad i bröst, speciellt övre delen i bröst, vilket sker efter graviditeten.Därför, när bröstlyft är gjort efter graviditeten är det oftast i kombination med bröstimplantat, men relativt små implantat kan användas om så önskas.

Detta möjliggör återvinning av fyllnaden av den övre delen av bröstet.Alternativt kan borttagande av hängande bröstvävnad utan kombination med bröstförstoring låta bröstet uppnå en förbättrad form (bröstförminskning).

Fettborttagning (fettsugning)

Tillsammans med buk-och bröstkirurgi, Post-Graviditet Tune-Up inkluderas ofta fettsugning.

Fettsugning är permanent borttagning av lokaliserat fett.Ã"ven fettsugning av buken (som oftast inte sker samtidigt som en bukplastik), fettsugning av andra områden, såsom höfter, lår och knän, kan göras.


Avancerad Funktionell Intimkirurgi -- Gynekologiska och Urologiska ingrepp.

Vid otillfredställande samliv, på grund av förändrad anatomi i underlivet, efter graviditet, kan samlivet förbättras genom intimkirurgi - operationerna slidförsnävningsom stramar upp ringmuskel till de mer avancerade ingreppen främreoch/eller bakre plastik som påverkar hela vagina.

Vid förlossning uppstår det ofta skador som behöver kirurgisk korrigering. Vanligaste komplikationerna efter en vaginal förlossning är uttänjning av slidväggar som leder till framfall och urinläckage (urininkontinens) av olika grad.

Inte sällan inträffar det skador på musklerna i slidan. Detta medför svårigheter att knipa ordentligt. Sist men inte minst upplever patienter ett försämrat sexuellt liv.