Ultraljud av implantat – Dr Oya

En check-up görs för att kontrollera implantatet och ge sinnesfrid för den som är orolig.

Nuförtiden är bröstimplantat mycket tåliga och kan utstå kraftiga påfrestningar men inget material hållen en livstid, detsamma gäller för implantat. Dr Oya rekommenderar sina patienter att undersöka implantaten efter 10-15 år.

Vid en ultraljudsundersökning går det att upptäcka ruptur (skadat implantat), serom (vätska) i bröstet, rotation av, veckbildning på implantatet eller om implantatet är deformerat och tumörer i kapsel.

På Strandkliniken är det dr Oya som utför ultraljudsundersökningar av bröstimplantat. Undersökningen görs med en ultraljudsapparat (Siemens Acuson Juniper) som har ett nytt ultraljudssystem som är högupplösande.

För patienter som opererat för bröstförstoring på Strandkliniken är kostnaden för ultraljudsundersökningen 1000 kr.

För patienter som opererats för bröstförstoring på annan klinik är kostnaden 1500 kr.

Hör av dig till oss för att boka tid för ultraljudsundersökning om du är orolig över dina implantat eller bara vill komma för en check-up av implantaten.

Alla Strandklinikens patienter har Mentor implantat.

Dr Oya har aldrig använt implantat av annat märke än Mentor på Strandkliniken.