Fettransplantation/bröstförstoring

Fettransplantation innebär att man främst använder fettsugning för att ta bort fett från andra delar av kroppen och sedan injicera det i brösten. Det är ett alternativ för kvinnor som söker en mindre ökning av bröststorleken och som vill ha ett naturligt resultat.

Vem är en bra kandidat för fettransplantation på bröstet?

Naturlig bröstförstoring med fettympning ger varierande resultat jämfört med bröstförstoring med implantat. Fettympning kan endast ge en måttlig ökning av bröststorleken och en förbättring av formen.

För patienter som upplever ett gapande utrymme vid toppen av sin bh kan injektion av fett i detta område ge mer fyllighet. Detta kan hjälpa till att fylla ut deras bh-storlek, men det kommer inte nödvändigtvis att ändra deras faktiska bh-storlek.

 

Vilka är riskerna med fettöverföring bröstförstoring?

Fettransplantation bröstförstoringsrisker inkluderar:

  1. Cystor
  2. Infektion
  3. Mikroberäkning
  4. Nekros (död) av fettceller
  5. Möjlighet att några av de överförda fettcellerna kommer att lämna bröstområdet

Du kan behöva få touch-up-injektioner för att behålla din förbättrade form om du väljer denna operation.

Fördelar med fettöverföring bröstförstoring injektioner

Bröstförstoring med fett kan ge det önskade resultatet. Fett tas från områden med överflödigt fett och injiceras i brösten för att förbättra dem. En stor fördel är att proceduren använder kvinnans eget fett, så det finns inget behov av implantat. Om det läker och fungerar bra, kommer brösten att se större och naturligare ut. Snittet för fettsugningsproceduren är litet, endast fyra millimeter, vilket gör den mindre invasiv och ger en snabbare återhämtning.

Begränsningar av bröstförstoring injektioner

Expansionen av bröstvävnader ökar blodflödet till brösten, men det kan inte stödja en stor mängd fett. Det är bara möjligt att injicera små mängder fett eftersom fett saknar sin egen blodtillförsel för överlevnad. Fettinjektioner ökar bara kupstorleken.

Det finns dock ingen sådan begränsning i bröstimplantat. Begränsningar av fettinjektioner inkluderar följande:

Ingen förbättring av hängande bröst

Medan fettinjektioner kan hjälpa till att förstora kupstorleken, kommer de inte att förbättra utseendet på hängande bröst. Ett bröstlyft kan krävas för att fasta brösten.

Möjligheten till fettöverlevnad

Injicerat fett har inte sin egen blodtillförsel, så det beror på blodtillförseln i brösten. Detta begränsar mängden fett som kan injiceras i brösten.

Om för mycket fett injiceras i brösten är det osannolikt att det återabsorberas i kroppen och kan bli hård. Med reabsorption av fett kommer det inte att bli någon ökning av bröststorleken.

Problem med bröstscreening inspektion

På grund av fettet som injiceras i brösten blir det svårt att screena brösten med mammografi. I vissa fall har mammografi visat förkalkning, som är kopplad till bröstcancer hos kvinnor.

En bröstbiopsi bekräftade dock att det inte fanns några spår av bröstcancer. Läkarna fann att förkalkningen som visades i mammografin inträffade när fettcellerna dog och klumpades ihop. Dessa klustrade förkalkningar misstogs för dem förkalkningar som är kopplade till bröstcancer.

Är bröstförstoring injektionsterapi säker?

Vissa kvinnor anser att detta förfarande inte är lika riskabelt som att ha bröstimplantat och att det kan vara ett överkomligt bröstförstoringsförfarande. Denna behandling kan dock inte ge effektiva resultat eftersom fettet, när det avlägsnas från ett område, kanske inte överlever när det injiceras i brösten. Dessutom, som alla andra operationer, är denna behandling göra att du får infektioner.

Din läkare kanske inte lovar att resultaten efter operationen kommer att vara 100 procent. I vissa fall kan det injicerade fettet skada de omgivande vävnaderna, vilket orsakar skador i bröstvävnaden och skadar brösten permanent.

Det är klokt att rådgöra med din läkare för att diskutera de möjliga biverkningarna av bröstförstoringsinjektionerna förfarandet.

Vad är involverat i bröstförstoring med fettransplantation?

Fettransplantation till bröstet innebär skörd och överföring av fettceller till en mer önskvärd plats, i detta fall brösten. Fett skördas via en standard fettsugningsteknik. De flesta patienter väljer att ta bort fett från kärlekshandtagen, buken eller höfterna.

Detta oönskade fett bearbetas sedan sterilt i operationssalen av plastikkirurgen. Det bearbetade fettet sätts sedan i små sprutor och injiceras säkert i bröstvävnaden för att förbättra storleken på bröstet och klyvningen och ge sedan den övre polen fullhet som ofta går förlorad efter graviditet och amning.

Vad händer om dina bröst hänger efter graviditeten och behöver ett lyft?

Att kombinera fettransplantation till bröstet med ett bröstlyft är en av mina favoritoperationer för nya mödrar. Lyften återställer bröstets form och position, och det tillsatta fettet ger tillbaka volymen och fullheten som de hade förlorat.

Hur är återhämtningen för den här operationen?

Återhämtning från fettympning bröstet tolereras vanligtvis väl hos patienter. Fettsugningsområdet kan ha en brännande känsla som kvarstår under en tid, men brösten är ofta mindre ömma. Det finns mycket få restriktioner efter en fettsugning förfarande.