Hudföryngring

Microneedling (mikronålsbehandling)

Microneedling eller Collagen Induction Therapy (CIT) bygger på hudens naturliga förmåga att reparera sig själv när den stöter på fysiska skador som skärsår, brännskador och andra skrubbsår. Omedelbart efter en skada på huden startar vår kropp läkeprocessen genom att producera ny vävnad.

Behandlingen påbörjar hudens självläkande mekanism genom att punktera huden med små, sterila nålar och skapa mikrokanaler utan att skada epidermis. Detta leder till gamla kollagensträngar bryts upp och tillväxtfaktorer frisätts.  Med detta stimuleras ny bildningen av kollagen (naturlig kollagen) och elastin i den papillära dermis. Dessutom bildas nya kapillärer.

Microneedling kan uppfattas lite aggressiv med sina nålar, men det är faktiskt mycket mer skonsam än du kanske tror. Detta beror på att det inte skadar epidermis till skillnad från peeling och laser. Porerna i det översta lagret av huden säras utan att skadas, vilket lämnar epidermis intakt.

Proceduren genomförs med microneedling rollers eller microneedling penna. Vid besöket bedöms vilket verktyg som ska användas samt nålarnas längd som kan variera mellan 0.5-2.0 mm.

Microneedling används för hudföryngring och ett antal hudproblem inklusive ärrbildning, bristningar och akneärr.

HUDFÖRYNGRING

Ansiktsrynkor börjar komma fram då bland annat hudens kollagen tunnas ut. Det är en del av den naturliga åldringsprocessen som även kan uppkomma från kisande, rökning och skrattande. Vid 35 års ålder har vi redan tappat hälften av vårat kollagen i huden.

Hudföryngring med microneedling riktas mot regleringen av 3 viktiga hudceller, keratinocyt, melanocyt och fibroblast, utan att äventyra integriteten i epidermis.  Resultatet är smidigare, fastare och yngre hud.

Microneedling kan genomföras på ett säkert sätt på alla hudtyper och hudfärg. Behandlingen rekommenderas i kur om 3-6 behandlingar med 4-6 veckors mellanrum.

  De tre stadier av hudföryngring är:

  1. Inflammation – Detta påbörjar direkt efter behandlingen, huden blir röd och inflammerad de första 2 timmar.  Inflammationen minskar därefter och upplevs som en lätt irritation.
  2. Inflammatorisk respons – frisk vävnad tillväxt stimuleras.
  3. vävnadsbildning – Själva uppbyggnaden av frisk hud fortsätter upp till ett år.

Vi åldras inte över natten

Våra förväntningar av behandlingar dessa dagar är mycket hög. Vi vill få snabbt resultat, så efter den omedelbara läkningsfasen måste vi bara ha lite tålamod.  Under 3 till 6 månader pågår hudens naturliga reparations process, och gradvis framträder synlig skillnad.

Varje behandling tar 90 min och följs av en laserstimulering efter 2-4 dagar. Hudens kondition fortsätter att förbättras under 6-12 månader efter sista behandlingen och resultatet kan betraktas som permanent.

Fortsatt hemmabehandling kan göras med 0.2 microneedling roller i samband med rekommenderade produkter.

Så här går det till:

Under behandlingen kommer du att uppleva ett visst obehag som kan variera beroende på behandlingens intensitet. Den känns olika från person till person. Vi slutar behandlingen med att lägga en speciell mask/serum anpassad efter din hudtyp.

Under några timmar efter behandlingen kommer du att uppleva en värmekänsla på det behandlade området och en rodnad syns.

Mellan behandlingarna rekommenderar vi speciella krämer för hemmabruk, både dag och nattkräm. Dom kan du köpa på kliniken. Vi rekommenderar inte att du aktivt solar och när du vistas utomhus är det viktigt att du använder hög solskyddsfaktor, minst SPF 30 under minst två veckor för att undvika sidoeffekter som t.ex. pigmentfläckar.